Bør man ansætte en ejendomsadministrator eller udlicitere?

Ejendomsadministrator

Hvis du har gjort dig tanker om at finde nogen, der kan varetage din ejendomsadministration for dig, er der flere ting, der skal overvejes. Blandt andet skal du finde ud af, om du vil ansætte nogen til at gøre det, eller om du derimod ønsker at udlicitere det.

Der er naturligvis fordele og ulemper ved begge dele, hvorfor du skal vurdere, hvad der giver bedst mening for dig. I samme ombæring skal du også finde ud af, om det overhovedet giver mening for dig at hyre nogen til at hjælpe med det.

Har du brug for hjælp til det?

Først og fremmest skal du overveje, om det faktisk giver mening for dig at hyre nogen til at hjælpe. Det kan nemlig ikke udelukkes, at det giver bedst mening at stå for det selv. Hvis du føler, at du har tiden til det, er der nemlig penge at spare ved det.

Her er det dog også vigtigt at overveje, om du kan bruge din tid bedre, hvis du udliciterer denne del af arbejdet. Hvis det f.eks. betyder, at du får mere tid til at skabe vækst i forretningen, bør du ikke tøve med det. Ender du blot med at sidde på hænderne, er der dog ingen grund til det.

De fleste vælger at udlicitere

En stor del af dem, der mener, at de skal have hjælp til deres administration, vælger at udlicitere det. Det er der naturligvis flere gode grunde til. Det drejer sig dog primært om, at der faktisk kan være penge at spare ved det, fremfor at ansætte en ejendomsadministrator.

I de fleste tilfælde får man nemlig blot en fast pris pr. lejemål. Det vil sige, at det er nemt at regne med. Når man har en del lejemål, vil det dog bedre kunne svare sig at have en fastansat. Det vil nemlig være billigere, end at skulle betale en fast pris pr. lejemål, man har.

Er det dyrt at udlicitere ejendomsadministration?

Det er svært at give et konkret svar på, om det er dyrt at udlicitere dette. Det er nemlig noget, der er delte meninger om. Der er mange, der mener, det er dyrt, mens andre mener, at det er pengene værd.

Har du f.eks. en række ejendomme i Aalborg, du gerne vil have administreret, er der ikke andet for, end at indhente en række tilbud fra virksomheder, der kan fungere som ejendomsadministrator i Aalborg.