Kan man selv trække kabler i hjemmet?

Er du i tvivl om, hvad du må og ikke må, når det kommer til elektronik i hjemmet? Så er du kommet til det rette sted. Det er nemlig vigtigt at forholde sig til reglerne med hensyn til elektronik. Der er trods alt en god grund til, at de er der. For lige netop med elektronik er det vigtigt at være på den sikre side. Fejlagtigt udført elarbejde kan have store konsekvenser, både i det øjeblik du laver det og efterfølgende. Derfor skal du altså være helt sikker på, hvad du laver. Og så er spørgsmål, om du selv kan eller må trække kabler i hjemmet. Svaret er ikke helt enkelt, så læs med her for at få styr på det.

Det er tilladt i visse tilfælde

Det er faktisk i visse tilfælde tilladt selv at trække kabler. Men det er meget vigtigt, at du forholder dig til, hvornår det er tilladt. For kablerne skal være helt i orden. Derfor skal du altså ikke give dig i kast med andre opgaver, end dem du selv må klare selv.

Find professionel glasfiberrørål med elektriskleder.

Du må godt trække kabler, når det er for at sætte en ny lampe op. Det gælder dog kun fra et eksisterende udtag. Du kan altså ikke begynde at lave nye installationer. Når du gør det, så skal du i øvrigt have slukket for hovedafbryderen inden, så du ikke risikerer at få elektrisk chok.

Du må godt trække kabler fra en stikkontakt og til et nyt apparat. Det kan for eksempel dreje sig om at opsætte et nyt køleskab eller en ovn. Men heller ikke her må du lave nye installationer.

Der skal en autoriseret elektriker til i de fleste tilfælde

Der er altså visse tilfælde, hvor du selv må gøre det. Men det er aldrig tilladt at lave nye installationer. Det er ikke kun for din egen skyld, men også for alle andres, at det er sådan.

Du skal have en autoriseret elektriker til at trække kabler i forbindelse med nye installationer. Her må du ikke selv begynde at gøre noget.

Du kan ikke selv lave forarbejdet

Måske tænker du så, at du i det mindste kan lave forarbejdet selv. Det er dog ikke tilladt. For en autoriseret elektriker må ikke tage ansvaret for arbejde, som vedkommende ikke selv har lavet fra ende til anden.