Skønhed i nybyg

Din drøm om at bygge dit hus selv er endelig gået i opfyldelse ser det ud til. Din indre arkitekt jubler af lykke og glædes over friheden i at kunne vælge et personligt design og en fantastisk stilart helt selv. Men hvad gør egentligt et smukt hus til et smukt hus?

Husets yderste lag: facaden

Facaden er en af de første ting man lægger mærke til på et hus, selvfølgelig, da det er den største del måske på nær taget. Facadens farve og materiale bestemmer hvordan huset opfattes når man ser det for allerførste gang. Hvis du ønsker et fleksibelt og funktionelt valg, kan du få facadeisolering med puds der giver mulighed for rigtig mange forskellige overflader og detaljer, samtidig med at dit hus får et godt indeklima og fine slanke vægge, der giver et elegant og sofistikeret indtryk.

Hjemmets øjne: vinduer og døre

Ønsker du et gammeldags og hyggeligt hus får du brug for trædøre og gultonede vinduer, men hvis din stil er mere moderne, er det grålige eller hvide døre der skal til. Hvis du ønsker noget iøjnefaldende kan du parre en mørk egetræsdør med et lyst moderne hus eller male hoveddøren rød. Gardiner i en pæn farve kan også ses udefra og hvis de passer til facaden, fremstår huset som en helhed.

Grundens entré: forhaven

Ved ankomst til det nye hus, vil man med det samme tage notits af den eventuelle bare græsplæne, blomsterbedet, urtehaven, stenstien eller de mange små lygter du måske har valgt at sætte op. Mange store planter kan bruges til at opdele haven i flere sektioner: én til havearbejde, én til legehuset og en til fodboldspil. Ved at dele haven lidt op, fremstår den større. Hvis du virkelig vil imponere naboerne kan du lave en flot terrasse komplet med bænke og hynder, hvor du kan nyde sommeraftenerne og familiefødselsdagene ved grillen eller bålfadet.