Tips til valg af en overfræser

En overfræser kan anvendes til et hav af forskellige formål. Den kan bruges til fræsning af noter og false samt til formning af samlinger. Derudover kan en overfræser bruges til at lave dekorative udskæringer i træ. Det er altså et nyttigt redskab for både gør det selv-mænd og erhvervsbrugere.

Har du besluttet dig for, at det nu er tid til at investere i en overfræser? Det kan vi godt forstå. Her finder du tips til valg af en overfræser, så du ender med den rette for dig.

Køb af en overfræser

Der er flere forskellige faktorer, som du bør undersøge, hvis du gerne vil købe en overfræser. Disse faktorer er følgende:

  • Motorstørrelsen – Der kan være stor forskel på, hvor mange hestekræfter de forskellige overfræsere tilbyder. Derfor kan de også være velegnet til forskelligartede opgaver. Det er altså værd at tænke over motorstørrelsen, og hvad du skal bruge en overfræser til, når du er på udkig efter sådan en maskine.
  • Grebene – På en overfræser er det vigtigt med skridsikre greb, der ligger godt i hånden. Det skal altså være greb, som er komfortable for dig.
  • Variabel hastighed – Det er uden tvivl mest optimalt, hvis en overfræser er forsynet med en variabel hastighed. Har maskinen dette, er der mulighed for at vælge omdrejninger, der passer godt til materiale og fræsejern.
  • Sålen – Sålen skal være både robust og plan, så det er muligt at føre den langs en skinne. Desuden er det mest fordelagtigt, hvis sålen er støbt i aluminium samt beskyttet af kunststof.