Billige måder at pynte haven på

Før du kaster håndklædet i ringen med havearbejdet, så læs med her og få et par nemme tricks til, hvordan du kan få din have til at se eksklusiv og flot ud for blåt få kroner!

Shop smukt og billig genbrugspynt

En hurtig og fiks måde, at give haven lidt ekstra liv på er at kigge i genbrugsbutikker. I stedet for at smide en masse kroner efter en dyr havebænk eller blomsterkrukker, så tjek hvad der gemmer sig af skatte i genbrugsbutikkerne. Ofte er der velbevarede møbler, flotte krukker og måske endda planter, som du kan købe for nærmest ingen penge. I sidste ende er det jo ikke til at se om det er nyt eller brugt, det du har stående i haven. Pynt haven op med hyggelige blomsterkrukker, små statuer, pyntesten eller billige møbler fra din lokale genbrug.

Pynt udendørsarealer med små sten

Hvis du vil give din have, indkørsel eller bede et eksklusivt og stilrent look, så er sten din bedste ven. Du kan selv indsamle strandsten og ligge dem dekorativt rundt omkring, eller du kan investere i flotte granitskærver, som kan pynte i indkørslen eller i bedet. Hvis du er handy kan du endda lægge små stier og veje i din have med sten eller skærver, som man kan gå på. Det er en utrolig billig og nem måde at opgradere havens udseende på, og så er det også utrolig praktisk. Småsten og granitskærver er super flotte at have liggende i et blomsterbed, og så fungerer de praktisk ved at reducerer de risikoen for at der vokser ukrudt op i din have eller indkørsel.

Plant flotte blomster i haven

Billige blomsterfrø er til at finde i stort set alle supermarkeder. Uanset om du har plads til det helt store højbed eller blot en krukke eller to, så er blomster i haven en fantastisk måde at pynte på. Der findes masser af billige og nemme blomster til haven, der ikke kræver den store pasning og plejning. Køb for eksempel smukke farverige kornblomster eller stauder, der sagtens kan passe sig selv og pynte i haven i de varme måneder. Hvis du gerne vil gøre lidt ekstra ud af havepynten, så kan du investere i flotte haveplanter og måske endda små frugttræer. Planter og blomster bringer liv og farver ind i haven, og er den mest naturlige måde at pynte op på.

Skab liv og stemning med levende fugle

Der er virkelig ikke noget mere hyggeligt end at sidde og betage smukke fugle, der nyder en eftermiddagsmad på et foderbræt. Hvis du vil tage havepynten til nye højder, så invester i et lille fuglehus eller foderbræt, hvor de trætte og sultne fugle kan få sig et hvil. Et fuglehus eller foderbræt er på ingen måde en dyr investering, og hvis du er handy, så kan du sådan set lave begge ting der hjemme med lidt træ og en skrumaskine. Tiltræk masser af hyggeligt fugleliv i din have ved at invitere på frø eller fedtkugler i et pyntende fuglehus.