Gør haven ferieklar

Sommerferien står for døren for de fleste, og nu er det tid til at gøre haven til dit frirum og primære opholdssted de næste mange uger. For hvad enten du har ferie eller ej, så kalder potentielle varme sommerdage på mere ophold i haven. Og hvem gider kigge på ukrudt og trætte havemøbler?

Vi giver dig her en række råd til, hvordan du kan få det meste ud af din have, så du rigtig kan bruge sommeren på at nyde den.

Ny terrasse

Hvis ikke du allerede har en terrasse, så se det her som din undskyldning for endelig at få anlagt en. Og har du allerede en, så husk på, at det er tilladt at lave den om. Det kan være du har fundet ud af, at du gerne vil have mere eller mindre plads på terrassen. For eksempel kræver et større havebord med mere siddeplads også en større terrasse, mens en stor hængekøje i haven gerne skal have mere græs som underlag.

Det kan også være, du længe har været forelsket i nogle bestemte fliser, og nu vil realisere drømmen om at få dem lagt i lige netop din have. Så er det bare med at komme i gang.

Vær realistisk med din tid

Selvom drømmen om at have en absolut veltrimmet og slotsparkværdig have er fin, så er den sjælden realistisk, medmindre du er gået på pension. Derfor er det tid til at tage et realistisk blik på, om din have passer til dine ressourcer. Måske du i år hellere skal anlægge et vildt bed, i stedet for et bed der skal passes og plejes?

En fliseterrasse kan også betyde mere tid med at fjerne ukrudt mellem fliserne, så hvis du har minimalt tid at bruge i haven, giver det mening at have mere græs, som tager kortere tid at slå.

Hvordan bruger du din tid i haven?

Elsker du at solbade, så er en hængekøje i skyggen måske ikke det, du først skal investere i. I stedet kan du tage et kig på det store udvalg af solstole og solsenge der findes i butikkerne. Hvis du vil tage charterferiestemningen med hjem, kan du også overveje at investere i et badebassin, så du kan tage et lille dyp, hvis en dag den danske sol bliver for varm.

Er du mere til rosé og middag på terrassen, jamen så er det bare om at finde havebord og -stole som du sidder godt ved, og gider bruge mange sommeraftener på.

Tilpas planterne

Ingen have uden grønt. Her kan det godt betale sig at se på, hvilken type planter der passer til din have. Er der meget sol og næsten ingen vind, så kan du roligt købe planter, der egner sig til sydens sol. Er der derimod meget skygge, så er det også let at finde planter, som egner sig bedst til disse forhold. Har du svært ved at bestemme dig, så køb også nogle fine krukker, som du kan flytte rundt efterhånden som du køber planter.