Dette skal du overveje, når du vælger varmepumpe til dit nye hus

Når du skal vælge varmekilde til dit nye hus, er der mange ting, der skal overvejes. For de fleste handler det dog om at vælge den varmekilde, der økonomisk set er bedst. Derfor ender mange med at investere i en varmepumpe til deres nye hus.

Er du også nået til den konklusion, at du vil have en varmepumpe i dit nye hus? I så fald er det vigtigt, at du vælger den med stor omhu. Det hænger naturligvis sammen med, at der er stor forskel på de mange varmepumper på det danske marked.

Hvor meget skal den varme op?

Når du skal vælge en varmepumpe, skal du særligt have fokus på, hvor stort et areal, der skal varmes op. Her er der nemlig tale om et punkt, hvor de mange varmepumper adskiller sig fra hinanden. Derfor er det ikke dem alle, der kan varme et lige stort areal op.

Har du brug for at varme et stort hus op, er det vigtigt at vælge en luft til vand varmepumpe. Det skyldes, at en luft til luft-varmepumpe ikke er lige så kraftfuld. Faktisk vil det som regel ikke kunne svare sig at bruge en luft til luft-model som primær varmekilde i et hus.

Hvor meget må den larme?

Ikke alle varmepumpe er lige støjsvage. Har du et krav om, at den ikke støjer, er det derfor et aspekt, der skal være i fokus. I denne forbindelse er det også vigtigt at pointere, at de støjsvage modeller som regel er dyrere.

Er det et krav fra din side, at din varmepumpe ikke larmer, skal du derfor være villig til at betale for det. Hvis du ikke er det, må du gå på kompromis med støjniveauet. Derfor skal du gøre med dig selv, hvad der er vigtigst: prisen eller støjniveauet?

Hvad er dit budget?

Det er naturligvis ikke alle, der har et lige stort budget til købet af en varmepumpe. Hvis du ikke har et stort budget, er dine muligheder mere begrænset. Dog betyder det ikke, at du ikke kan finde en ideel varmepumpe til dit nye hus.

Inden du går i gang med at lede efter din varmepumpe, bør du dog overveje, hvad dit budget egentlig er. Dermed kan du sikre, at du ikke spilder din tid på at kigge på varmepumper, der er for dyre. Disse kan du nemlig nemt filtrere fra, når du kender dit maksimale beløb.