Nye gulve? Her er, hvad du skal tænke over

Ønsker du at lægge nyt gulv, så gælder det om at vælge det rette. Ikke bare fordi at gulvet skal se ordentligt ud, men også fordi det skal være let at vedligeholde og egne sig til det formål, som et rum tjener. Fx er det ret skidt at lægge et linoleumsgulv i vådrum, da blivende vand på gulvets overflade kan udpine det. Her er det bedre at bruge vinyl, da det giver en uporøs overflade, der fint tåler vand.

Se dine muligheder online – tjek Moland gulve

Hvis du vil se dine muligheder, kan du fx se på Moland gulve. Hos dem kan du finde alt lige fra gode laminatgulve til træ- og vinylgulve. Hvis du vælger et trægulv, så skal du tage stilling til, hvordan du ønsker, at gulvet skal overfladebehandles. For et trægulv holder længere, når det er oliebehandlet.

Kend til korrekt vedligeholdelse af gulve

Vælger du at købe nye gulve til dit hjem, så er det vigtigt, du sætter dig ind i, hvordan du skal gribe vedligeholdelse an. Du skal vide, hvad du kan slippe af sted med at bruge af rengøringsmidler på et gulv, og du skal vide, om du ønsker en beskyttende forsegling på gulvet. Sådan en forsegling kunne være en gang polishbehandling, der gør fx et gammelt linoleumsgulv langt mere rengøringsvenligt.

Søg efter de robuste trægulve

Vælger du et trægulv, har træets hårdhed noget at skulle have sagt. Træet hårdhed spiller en rolle for, hvor robust det er over for slag og tryk. Og denne robusthed får en betydning for gulvets levetid, da du hurtigere skaffer dig af med et ridset og slidt gulv, end du skaffer du af med et gulv, der ser okay ud. Hvor skal du starte, når du vil finde et godt gulv? Du kan starte med at tjekke Moland-gulve.