Hvilke typer af brusevægge findes der?

Når du er på udkig efter en brusevæg, så har du flere forskellige typer at vælge imellem. Hos FlotteBade.dk, har vi et stort og varieret udvalg af brusevægge, til en hver smag og pengepung.

Køb brusevæg her!

Typer af brusevægge!

Der findes flere forskellige typer af brusevægge, som vi vil komme ind på i det flg.

Fast brusevæg: Er det, som man kan kalde en almindelige brusevæg. Nemlig modellen, som står alene, monteret i 90° på en væg og som er støttet af en 45° støttestang, som man kan montere et badeforhæng på. På den måde dannes et brusehjørne. Varianter af denne model, er nogle hvor støttestangen enten går mod loftet, eller i en vinkel på 45°.

Fritstående brusevæg: Er en model, hvor glasset står frit på gulvet, så man har adgang bag glasset fra begge sider. Denne model støttes af 2 støttestænger og er ofte noget større, end den almindelige brusevæg.

Gulv/loft brusevæg: Det er også muligt at få en brusevæg, som er monteret imellem gulv og loft. Både som den almindelige-, eller som en fritstående type. Så slipper man for støttestænger og får en meget elegant løsning. En gulv-, loftmodel kræver altid specialfremstilling, så den tilpasses det enkelte badeværelse. Det er også begrænsninger for, hvor høj den kan laves.

New York model: Inden for de ovenstående kategorier, findes der flere forskellige New York inspirerede modeller. Her har brusevæggene sorte sprosser, enten som fysiske sprosser, eller sprosser, som er påmalet overfladen på glasset. Det giver brusevæggen en fremtrædende plads på badeværelset.

Glasttyper: Klart glas, er stadig det mest udbredte. Pga. letheden og at der lukkes meget lys ind. Men også andre varianter, som frostet, gråtonet, bronzetonet med mere, er noget vi ser meget af. Lige som overflade behandlinger, som forhindrer kalk og snavs i at sætte sig fast, også er meget påpulært.

Beslagsfarver: Udover de sorte farver, som vi har nævnt, er klassisk blank, børstet, hvide, messing og kobber også populære farver. På den måde kan man vælge samme overflade, som på de armaturer og det tilbehør, som man i øvrigt har på sit badeværelse.